I egen regi bygger vi nu fyra parhus i Öja, Växjö kommun. Husen kompletterar det befintliga området med hyreslägenheter, Kv Fridhem, som sedan tidigare ägs och förvaltas av BiWi Bygg AB.

Husen

I varje huskropp finns en 4 rok och en 5 rok, båda i två plan. På bottenvåningen finns kök, matplats, bad/tvätt och vardagsrum medan alla sovrum, ett allrum och ytterligare ett badrum ligger på plan 2. Husen är utformade för att smälta in i miljön med sitt klassiska uttryck och den faluröda panelen. Den till synes slumpmässiga placeringen på tomten förstärker tillsammans med den befintliga bebyggelsen känslan av en liten by. Mellan husen skapas bilfria grönytor med plats för umgänge för stora och små.

Läs och se mer om byggnationen av Hus 1 

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Passivhus

Området Fridhem II blir de första flerbostadshusen i Sverige att certifieras som passivhus enligt internationell standard. Ett passivhus håller en låg energiförbrukning och har på grund av det lufttäta byggnadsskalet och genomgående bra komponenter ett väldigt bra inomhusklimat och en hög komfort.

Vi bygger tillsammans

För att producera riktigt bra och hållbara hus krävs en bra samverkan från start till mål. Med på resan att bygga Sveriges första passiva flerbostadshus är BiWi Bygg, huvudentreprenör/beställare, Sajt Arkitektstudio, arkitekter/byggnadsingenjörer, Ramnåsa Eltjänst, Sandbergs VVS, Ventilationskontroll service AB och Ekmans Specialisolering.

Material och komponenter levereras av Beijer Bygg – byggmaterial, i2/SmartWin – fönster, Snickarlaget – trappor, Listspecialisten – panel